“He who controls the network, controls the data.”

Mijn wortels liggen in de IT Infrastructuren. Al vanaf het prille begin van de personal computer werk ik al in de IT en heb de opkomst van Microsoft, Novell en Linux meegemaakt. De eerste PC’s die met behulp van modems verbinding wisten te maken met BBS-en (bulletin board system) en later met elkaar werden verbonden met behulp van technologieën zoals Token ring, Apple Talk, Ethernet en WiFi; met het internet hebben we toegang tot een enorme hoeveelheid informatie en diensten gekregen. Er wordt geschat dat op het internet meer dan 10.000.000 Petabytes is opgeslagen en groeit met zo’n 70 Terabyte per seconde …

Momenteel hebben we de keuze uit een eigen datacenter, met of zonder cloud technologie. Feit is dat het bedrijfsleven niet in staat zal zijn om te concurreren als ze de cloud te negeren. Het vinden van de juiste balans tussen eigen datacenters en cloud services is de uitdaging van de moderne CIO. Wanneer en hoe zal ik Microsoft Azure, Office 365 of een andere IaaS, PaaS en SaaS providers implementeren ?

Tegenwoordig is het internet is uitgegroeid tot de de-facto platform om te netwerken en samenwerking over de hele wereld, die hierbij geconfronteerd met nieuwe uitdagingen CIO’s en CISO’s niet alleen de infrastructuur, maar ook de gegevens tegen data-lekkage en ransom-ware te beschermen.